Napijegyes horgászat

Napijegy a tavaknál levő horgásztanyán, az ügyeletes halőrnél váltható minden nap 05.00 és 09.00 óra között, valamint 13.00 és 15.00 óra között. Napijegy elővételben is váltható Beled városában: Tekeri kerékpár és horgászbolt Beled, Győri út 28. Körösi horgászfelszerelés Beled, Vörösmarty út 37. Napijegy csak érvényes állami horgászjegy és fogási napló birtokában váltható.

A horgászhely csak a napijegy birtokában foglalható el, előzetes helyfoglalásra nincsen mód. Ez alól csak az egyetlen mozgáskorlátozott horgászhely képez kivételt.

A napijegy ára a 2018-as évben:

felnőtt 4.000,- Ft,

ifjúsági 2.000,- Ft

A napijegyes horgász 2 db nemes halat, valamint 5 kg egyéb halat tarthat meg. Nemes hal fogása esetén azt haladéktalanul be kell vezetni a fogási naplóba. A horgász készség csak ezt követően csalizható újra és vethető be. A szákban tárolt halak nem cserélhetőek.

Az 5 kg feletti pontyot mindkét tavunkba kíméletesen vissza kell engedni. Az amur esetében csak az 3 kg-ot meghaladó példány vihető el.

A bojlis horgászat engedélyezett, de etetőhajó sem etetésre, sem behúzásra nem engedélyezett, valamint tilos a csónak használata.

A pergetés, rablóhalas horgászat engedélyezett, részletes szabályozása a „Házirend” menüpont alatt olvasható.

Kutyákra vonatkozó szabályok Egyesületünk területén kizárólag pórázon, szükség esetén szájkosárral tartózkodhat kutya. A higiéniai és a viselkedési normák betartatása a felvezető felelőssége és kötelezettsége. A kutya nem zavarhatja a horgászni és pihenni vágyók nyugalmát, valamit a tavakban nem fürdethető!

Környezetvédelem Óvjuk a tavakat és környezetüket, ezért mindenki a keletkezett szemetét kérjük, vigye magával, vagy helyezze az erre kijelölt szeméttárolóba.

Kérjük, hogy a horgászrendet mindenki tartsa önmagára nézve kötelezően betartandó viselkedési normának, mivel ezek megszegése az egyesület tavain való horgászattól való eltiltást vonhat maga után.

Az Előre Horgászegyesület Beled tavaira vonatkozó részletes horgászrend a „Házirend” menüpont alatt olvasható, annak nem ismerete nem mentesít az abban foglaltak alól, egyesületi és napijegyes horgász számára egyaránt kötelező érvényű.

Tisztelt Horgásztárs!

Köszönjük, hogy horgászata színhelyéül tavainkat választotta és nagyon kellemes időtöltést, eredményes horgászatot kívánunk.

Beled Előre Horgászegyesület Vezetősége